Заради закъсняла линейка? Жена от Видин почина докато чака спешна помощ

  23 Януари 2023, 16:02     

Жена от Видин е починала докато чакала линейка на спешната помощ. Близките твърдят, че линейката се забавила около 35 минути. Когато пристигнала до мястото, спешния екип само констатирал смъртта й. п
Всичко започва преди няколко дни когато жената си тръгва от работа в това шивашко предприятие, но  колабира пред погледите на колежките си.

Дияна Маринова, внучка на починалата:
В 17:05 минути ми се обадиха, че на баба ми й станало лошо, да отида бързо, били извикали бърза помощ.

Диана пристигнала на място, но не и линейката.

Дияна Маринова, внучка на починалата:
В и 16, аз звъннах трети път и искам да подчертая, че баба ми беше жива. Всичките й колежи бяха при нея, оказаха й първа помощ. В 17 и 20 се обадих четвърти път. Тя така и не дойде, дойде в 17:35 за да констатират, че баба ми вече е починала.

Близките на жената са категорични, че е можело да бъде спасена ако спешните медици били дошли навреме.

Анелия Георгиева, дъщеря на починалата:
Катафалката дойде за 5 минути, по-бързо от линейката. На нея и трябваха 35 минути във Видин, който се обикаля целия за 15 минути.

Дияна Маринова, внучка на починалата:
Имам смъртен акт, че е починала на 19, 01, 2023-година, в 17:35. Нямам причина за смъртта. Не знаем от какво е починала тя.

От центъра за спешна медицинска помощ във Видин признават, че е имало забавяне, но не с 35 минути. Причината била проблем със системата за спешни повиквания на 112.

Д-р Станислав Поломски, директор на ЦСМП-Видин:
По технически причини в този момент са рестартирали системата. И не са могли да видят, че има мисия. След не мога да кажа колко минути, след като от Монтана са видяли, че от наша страна няма реакция са звъннали тук по телефона и екипа (реанимационен) са тръгнали веднага. Връзката тук се губи, но аз не мисля, че екипа е виновен в случая.

Въпреки това, от спешното във Видин вече са възложили проверка на действията както на екипа, така и на системата за спешни повиквания. А близките на починалата жена се заканиха да си търсят правата в съда.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите