За пациенти на хемодиализа: Дариха линейка за болницата във Враца

  13 Март 2024, 19:25     

Дариха специализирана линейка на Многопрофилната болница във Враца. Тя ще транспортира пациенти, които са на хемодиализа от цялата врачанска област. Благородният жест е на националната кампания “Капачки за бъдеще”. Медицинското превозно средство пристигна днес, малко преди обяд в двора на лечебното заведение. 

Нова придобивка има от днес врачанската болница във Враца. Националната кампания "Капачки за бъдеще" осигури специализиран медицински автомобил, който ще транспортира пациенти имащи нужда от хемодиализа на територията на областта. 

Лазар Радков - "Капачки за Бъдеще":
Специално я подбрахме така че да може лесно да се поддържа и по-бюджетно. Върви добре колата.

Лечебното заведение изпитвало огромна нужда от специализиран превоз за пациенти, затова се обърнали към кампанията "Капачки за бъдеще", чрез председателя на Съвета на директорите д-р Нели Нешева.

д-р Кети Ценова - дир. на МБАЛ "Хр. Ботев", Враца:
Ние обслужваме цялата област, имаме пет лъча, който обслужваме с три автомобила към момента, което налага хората дето стоят там, да стават в 3.00 ч. за да могат да докарат единия курс, втория курс. Това ще ни помогне много, от една страна на персонала, а от друга малко ще подорио качеството на живот на хората на хемодиализа, защото това е тежка съдба и каквото можем да направим за тях.

Това е първата транспортна линейка осигурена от националната кампания "Капачки за бъдеще". До този момент в страната са дарени общо 5 специализирани детски линейки и две офроуд линейки, както и много кувьози.

Лазар Радков - "Капачки за Бъдеще":
Линейката е осем + едно места  и отзад има специализирана платформа  за хората, които са в инвалидни колички, да могат да се качат.
Продължаваме да помагаме и сме благодарни на хората, които подкрепят каузата и тук също имаме много сериозен клуб във Враца, "клуб за бъдеще Враца", който освен, че подпомагат кауза по време на кампаниите и през останалото време подкрепят и развиват инициативи които са в полза на Враца, региона и хората.

22-ма са пациентите на хемодиализа, от всички общини на врачанска област. Всеки един от тях има нужда от две процедури в седмицата за успешното лечение на бъбречната недостатъчност. Следващата дарителска кампания на капачките е насочена към осигуряване на медицинска апаратура за детски, родилни и неонатологични отделения в цялата страна.

Лазар Радков - "Капачки за Бъдеще":
Направили сме проучване и предстои да ги оповестим.

А следващото събиране на капачки във Враца е планирано за началото на месец април.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите