В работен режим: Служители на ДАИ стачкуват

  27 Март 2024, 13:57     

Безсрочна ефективна стачка започнаха служителите и инспекторите от ДАИ в цялата страна. Те са на работните си места, но извършват минимален обем работа по обслужване на клиентите, издаване на административни актове и документи. Недоволните настояват за 30-процентно увеличение на заплатите, т.к. се оказва, че експерти в държавната администрация вземат малко над минималната работна заплата.  Тази сутрин най-потърпевши се оказаха кандидат - шофьорите, т.к. по установения график изпитващите провеждаха сесии само с половината явили се. 

Веселинка Янкова, която работи от 30 години в ДАИ - Монтана взима малко над минималната работна заплата. Тя е главен специалист в държавната администрация, но твърди, че същата заплата ще взима и ако работи в сферата на чистотата, което я обижда. 

Веселинка Янкова, гл. специалист в ИААА - Монтана:
"Нощен труд. 7 часа по 3 лева - 21 лева. Обща сума за получаване 875 лева. Обещания, обещания, обещания, чакайте новия бюджет. Дойде, всичко е говорено там, после нищо. И идва другото правителство и другото и всеки вика аз не съм обещал това. То не е за коментар просто". 

Освен прилични заплати, в администрацията работят и при лоши битови условия и кадрови дефицит. 

Веселинка Янкова, гл. специалист в ИААА - Монтана:
"4 инспектора са - един е болнични. И си представяте как се нарушава екипа, те са задължително по двама. Един върши други неща. Дейността е страшно - жестоко обемна". 

Служителите на автомобилната администрация останаха на работните си места, но изпълняваха дейностите наполовина. В Монтана тази сутрин кандидат - шофьорите не усетиха недоволството на администрацията, тъй като нямаше голям наплив от желаещи. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите