В Монтана наградиха млад криминалист

  05 Юли 2023, 15:45     

Отличиха млад криминалист от РУ-Монтана по повод професионалния празник на служителите в МВР. Иван Младенов получи специалната награда на общината за постигнати добри резултати в работата през изтеклата година.

Иван Младенов, криминалист, РУ- Монтана
На 29 години съм, завърших полицейската академия в Симеоново преди почти 7 години,+ още тогава ми бе желанието да започна работа в град Монтана, в сектор „Криминална полиция“, започнах работа и не съм сменил работата до ден днешен.

Защо е избрал криминална полиция и каква е разликата между униформения и цивилния полицай.

Иван Младенов, криминалист, РУ- Монтана
Ти се сливаш с обществото и не биеш на очи.+ Хората масово се пазят от патрулките, особено лицата от криминалния контингент, докато с цивилните не  е така. Идеята на криминална полиция е точно това – да имаме предимство пред престъпниците, да сме с една-две крачки напред.

Натрупаният опит през годините са научили младия криминалист на лоялност и отговорност към работата си.

Иван Младенов, криминалист РУ- Монтана
Трябва да се работи в екип, трябва да се полагат усилия, да се доведат нещата до положителен резултат + дори да не си на работа - ти си полицай, не може да стане нещо и ти да се обърнеш на другата страна, и да се направиш , че не си видял нищо. Ти си полицай дори да не си на работа.

Младенов не пожела да разкаже истории от ежедневната си работа, но признава, че заплатите и материалното осигуряване в системата не е добро.

Иван Младенов, криминалист РУ- Монтана
Проблемът е основно с размера на заплатите, имаше инфлация, заплатите не мръднаха. Полицията, с Пожарната и с Бърза помощ сме трите  служби, които работят на место, когато се налага и колкото се налага. Нямаме време да чакаме дни, месеци, да се прецени чия е отговорността, кой трябва да взима решение.

Младенов споделя, че работата в полицията не го е променила. Тренира джудо от години, а приятелите му от ученическите години са още до него. Предстои му сватба и затова възнамерява да вложи паричната награда в семейно обзавеждане.  
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите