ТИР се вряза в мантинела на главния път Е79 Враца - Мездра

  13 Декември 2022, 14:22     

Тежка катастрофа стана тази сутрин на главния път Е79, край Враца. ТИР с пазарджишка регистрация е пътувал към Мездра, подхлъзнал се на мокрия път и се завъртял. Шофьорът на камиона не успял да го овладее и се врязал в разделителната мантинела, която преминала в другото пътно платно. В този момент в посока Враца се движел лек автомобил, който успял да избегне удара.

Димитър Славов - потърпевш
ТИР-ът загуби контрол, може би хлъзгавия път и високата скорост според мен, скърши тир-а, хвана мантинелата и я забра и аз идвам тука. Хвърли мантинелата срещу мен и щеше да не съм тук. Зад мен имаше полски ТИР, намалих колкото мога, мантинелата идваше срещу мен, не можа да ми откъсне главата и мина под колата. И е спукан картера. Радвам се, че съм жив.

Цяло чудо е няма жертви. Шофьорът на камиона е с леки наранявания и е транспортиран към болницата във Враца. 


ТИР-ът който идвал от Враца към Мездра до такава степен е повлякъл мантинелата, че тя буквално отива в отсрещното платно.

Димитър се прибирал към Враца от поредното дежурство в Пожарната служба в Мездра. Според него бързата реакция на ТИР-а зад него също успява да предотврати най-лошото.

Димитър Славов - потърпевш
Това е 30 м мантинела, тя дойде пред мен. Човекът зад мен беше опитен шофьор, щото и той можеше да ме пребие, другия ТИР. Има много смели хора и мислят, че са богоизбрани и на тях няма да се случи, а не е така.

Пробите за алкохол и наркотици и на двамата шофьори са отрицателни. Вероятната причина за катастрофата е хлъзгавия път и превишената скорост на ТИР-а. А шофьорите които често пътуват по този път се оплакват от непрекъснато образуващи се огромни дупки. Често ги наричат дупки-убиец, такъв е и образувалият се кратер на спускане, преди към Руска Бела. Кой обаче ще сигнализира за подобни опасности и дали скоро ще бъдат ремонтирани, остава въпрос с повишена трудност.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите