Тежка катастрофа с ТИР край Мездра: Полски камион помете лек автомобил

  06 Март 2024, 14:07     

Тежка катастрофа с един ранен стана тази сутрин край Мездра. Тир е премазал лек автомобил на моста при Мездра. Полският тираджия предприел да изпреварва друг камион, мислейки, че платното е с две ленти в една посока. След 30-минутна борба на пожарникарите да разрежат ламарините, успели да извадят шофьора на колата, който е в тежко състояние в болницата в Мездра.

Тежка катастрофа стана тази сутрин на Международния път Е79, край Мездра. ТИР с полска регистрация навлязъл в моста на р. Искър в посока София. Шофьорът обаче предприел маневра за изпреварване и смазал в мантинелата идващата отсреща кола. Заради силния удар, колата е смачкана до неузнаваемост и се наложило пожарникарите да режат ламарини, за да извадят шофьора от лекия автомобил, който пътувал сам. Мъжът е транспортиран в Многопрофилната болница в Мездра за лечение. По думите на тираджията е предприел изпреварване, т.к. мислел, че платното е с две ленти за движение. 

Адам - полски шофьор на ТИР:
Отидох в другата лента, а то било с една лента за движение и... катастрофа. С 30 -35 км/ч бях и аз отидох на ляво и колата дойде отсреща.

Тестът за алкохол и наркотици на полския шофьор е отрицателен. Полицията забрани на очевидците да говорят пред камерата ни, докато не бъдат разпитани от следователите.

Йордан Йорданов - очевидец:
Много се извинявам, не мога да давам информация, трябва да ме разпитат първо. - А тук ли бяхте? - Да тук бях. - Страшно ли беше? - Не е за гледане.

За минути се образува километрична колона от автомобили. 

Мариан Диков - шофьор:
Никой не спазва ограниченията. Има навсякъде 50 км/ч, изпреварват, карат. Не е нормално.

Пътят остана затворен за движение за няколко часа.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите