Стопирани инфраструктурни проекти - „Строителството на магистрали - жертва на политически амбиции“

  17 Януари 2023, 18:04     

Скоростният път Видин – Ботевград отново стана тема номер 1 за политическия елит у нас. Този път бившият регионален министър сподели, че е лично ангажирана по темата за строителството на магистрали и инфраструктурни проекти.

Петя Аврамова – народен представител от ПП ГЕРБ

2 години нашият Северозападен регион чака да бъдат изградени останалите участъци, да бъдат отчуждени, да има решение за строеж. Хората от Северна България чакат да видят разрешение за строеж и реално строителство по останалите лотове на магистрала „Хемус“. 

Според Аврамова, темата се използва  като предизборна опорка.

Петя Аврамова – народен представител от ПП ГЕРБ

Стопирането на тези проекти в последните 2 години е с една-единствена цел, която вече се видя от всички. 2 години не се решават проблеми, не се решават казуси, а се създават проблеми по тази тема. И за всички вече е ясно, че това е с цел – това политическо говорене и магистралите и скоростните пътища станаха жертва на заложници на политически амбиции. 

Само преди дни служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков бе на посещение в Монтана, за да инспектира Републиканските пътища на територията на Област Враца. Тогава той коментира и строежа на участъка Мездра – Ботевград.

Архив: 10.01.2023

арх. Иван Шишков - регионален министър 

В този път аз мисля, че и миналата година, когато бях зам. – министър, бях казал, че има няколко проблема. Тези проблеми са, че когато е одобряван пътя, 2020-та година, тогава е одобрен със 3-4 кръгови кръстовища, които, разбира се, са недопустими. Имало е, разбира се, протести на населението. В момента сме пред финал на процедурата за това да бъде внесен и одобрен ПУП като изменение в тези участъци. 

Петя Аврамова – народен представител от ПП ГЕРБ

Много често от управляващите МРРБ, както служебни министри, така и редовни, много често се използва гръмката фраза „незаконно строителство“. В българското законодателство има ясно разписани текстове за незаконно строителство. Когато някой овластен да управлява министерството и да отговаря за пътищата на България, за ремонта и за строежа използва тази дума, той трябва да изпълни и законовия ред, който е записан в българските закони. 

Все още се чака и Подробен устройствен план напроектите за Околовръстният път на Враца.

Петя Аврамова – народен представител от ПП ГЕРБ

Който също трябва да стане 4 лентов и да е част от този път от Видин до Ботевград. Дори не чуваме някой да говори по тази тема. А заданието за проектиране беше готово още април месец 2021 година, преди ГЕРБ да приключи своя мандат.

От местната структура на партията на Борисов обещават, че ще следят ситуацията, защото било в  интерес на хората от региона.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите