Стадионите на Евро 2024

  12 Юни 2024, 18:31     

В петък започва европейското първенство по футбол в Германия. Форумът ще започне със среща между домакините и Шотландия на Алианц Арена. Преди началото на първенството ви представяме стадионите в различните градове на страната домакин.

“Олимпиащадион” ще посрещне финалистите в Берлин. Преди големия финал по време на груповата фаза на него ще играят Испания и Хърватия, Полша и Австрия, Нидерландия и Австрия. На “Олимпиащадион” ще се изиграе един от 1/8-финалите, а седмица по-късно и мач от 1/4-финалите на турнира.
“Алианц Арена”
В дома на Байерн Мюнхен освен откриващия мач ще играят Румъния срещу Украйна, Словения срещу Сърбия и Дания срещу Сърбия. След това един от най-модерните европейски стадиони ще посрещне два от отборите, достигнали до елиминационната фаза, а седмица по-късно ще бъде изигран и един от двата полуфинала.

Крепостта на Борусия Дортмунд Сигнал Идуна Парк - “Вестфаленщадион”, също ще приеме мачове от Европейското първенство. На него ще играят Италия срещу Албания, Турция срещу Грузия, Турция срещу Португалия и Франция срещу Полша, осминафинал и полуфинал.

 

На Фортуна Дюселдорф “Меркур Шпийларена” ще играят четвъртфинал, осминафинал, Франция срещу Австрия, Словакия срещу Украйна и Албания срещу Испания.

Стадионът на местния “Кьолн” също ще посрещне част от мачовете на Европейското първенство – осминафинал, Унгария срещу Швейцария, Шотландия срещу Швейцария, Белгия срещу Румъния, Англия срещу Словения. 

“Фелтинс Арена” – среща от фазата на елиминациите, Сърбия ще играе срещу Англия, Италия срещу Испания, Грузия - Португалия.
“Дойче банк Парк”
1/8-финал, Белгия срещу Словакия, Дания срещу Англия, Швейцария срещу Германия, Словакия ще спори с Румъния.

“Ред Бул Арена”
Осминафинал, Португалия - Чехия, Франция – Нидерландия, Хърватия - Италия.

“Фолкспаркщадион”
Четвъртфинал, Полша –Нидерландия, Хърватия – Албания, Грузия – Чехия, Чехия - Турция.

Мерцедес Бенц Арена

Словения срещу Дания, Германия – Унгария, Шотландия – Унгария, Украйна – Белгия, четвъртфинал.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите