Стабилна ли е "сглобката"? - Денков и Петков: "Имаме още много работа"

  08 Септември 2023, 18:27     

Въпреки трусовете между ГЕРБ - СДС и ПП  - ДБ, коалицията е стабилна. В това са категорични както премиерът акад. Николай Денков, така и съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

Кирил Петков, съпредседател на ПП
"Това, което искам да кажа е, че имаме много ясни приоритети какво трябва да се случи. Радвам се, че и с другите партии ги коментирахме и тези приоритети ще бъдат фокус в тази пленарна сесия. Имаме много ясни приоритети, три основни антикорупционни закона, да направим институция, бореща се с корупцията. Второ - Законът за съдебната власт - да може да бъде разследван главният прокурор, както и да приемем Закона срещу прането на пари, Закона за етажната собственост и мерките по ПВУ. Има съгласие по тях с ГЕРБ и ДПС".

Идеята е до местните избори всички 13 закона да бъдат приети. И въпреки всичко, премиерът академик Николай Денков, все още има резерви около партньорите си от ГЕРБ.  

Акад. Николай Денков, премиер на България
"Имаме тежки задачи, които заедно трябва да изпълним като Закона за енергетиката, енергийния преход, териториалните планове. Всичко това са тежки задачи, които предстоят. Когато минат всички задачи, тогава ще кажа, че имам доверие". 

А иначе днес парламента разгледа общо три от тринадесетте законопроекта, свързани с плана за възстановяване. Депутатите отхвърлиха доклада на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. Според него през 2022 година е продължила тенденцията към намаляване броя на хората, спрямо които са използвани такива средства.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите