Спор за мандати в Монтана - "Възраждане" протестира изборните резултати

  21 Ноември 2023, 19:00     

"Възраждане" ще обжалва решението на Административния съд в Монтана, с което бе потвърден избора на кмет на общината, заяви депутатът Петър Петров.

Петър Петров, народен представител
По делото са представени доказателства че има образувани три досъдебни производства за престъпления против политическите  права на гражданите. Само на това основание, според мен като юрист, съдът би следвало да обяви вотът за недействителен.  

Не е важен броят на местата в общинския съвет, важно е да се покаже как не трябва да се правят избори, смятат жалбоподателите от "Възраждане".


 
Петър Петров, народен представител
Нищо не беше свършено в борбата с купуването на гласове, наши кандидати за общински съветници подадоха сигнали за престъпления – купуване на гласове в Габровница и това е едно от образуваните досъдебни производства, по сигнал от Възраждане. .. ще очаквам в петък от министър Калин Стоянов отговор -  какво не направи министерството, въпреки многобройните сигнали, включително и публично в Комисията по обществен ред и сигурност, какво направи МВР.

От партията на Костадин Костадинов оспорват изборните резултати в две избирателни секции - кв. „Кошарник“ в Монтана и по една в селата Габровница и Стубел.  
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите