Спешни мерки срещу наводненията - Мартин Харизанов призова НС за превенция

  21 Юни 2023, 18:56     

От парламентарната трибуна днес врачанският депутат от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов призова за спешни мерки срещу наводненията.

Мартин Харизанов – народен представител от ГЕРБ-СДС:
Всички сме свидетели на водния ад, който сполетя няколко области в България. Като най-силно бе засегната точно Северозапада. Хората от областите Враца, Видин и Монтана преживяват и в момента трудни и изпълнени с несигурност дни. Мащабът на бедствието е сериозен. Щетите все още се описват и се изчислява тяхната стойност. Но погледите на пострадалите хора са обърнати към нас, с надежда за помощ. Нека не ги разочароваме и осигурим максимална и адекватна помощ за пострадалите, като поемем сериозен ангажимент за превенция от наводнения и направим всичко възможно да намалим риска от тези тежки бедствия, които застрашават живота и имуществото на населението ни. 

Харизанов обърна внимание върху няколко важни превантивни дейности.

Мартин Харизанов – народен представител от ГЕРБ-СДС:
 Предлагам спешно съставяне на комисия, която стриктно да следи как се изразходват средствата, отпуснати за почистване на реките в населените места, като регламентираме ясно фирми с каква дейност могат да извършват почистването на речните корита. Проверка на собствеността и състоянието на язовирите. И със съответно предлагане на съответни мерки за тяхното подобряване. Проверка и иницииране на действия по сигналите на хората от Видин и Берковица за масовата незаконна сеч и съответно продажбата й в съседни на България държави. 

Депутатът посочи още, че са нужни навременни мерки и действия, както и координирана работа от всички институции в държавата, за да се гарантира, че бедствия с такъв мащаб няма да се случат отново в близко бъдеще.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите