След репортаж на RM TV - проверка на реката в Ребърково, заради паднали камъни

  10 Ноември 2023, 14:50     

Извършиха проверка за нерегламентираното изхвърляне на огромни камъни в реката на с. Ребърково, от изкопните дейности при ремонта на Мездра - Лютидол. Днес на място извършиха оглед представители на ОПУ, Държавно Горско стопанство, Басейнова дирекция, околна среда и води, местните и общински власти. Институциите се отзоваха на подаден сигнал от жител на с. Ребърково, че служители на строителната фирма в района на с. Ребърково изсипва скална маса в местната река.

Петър Петков - кмет на с. Ребърково
Общината и в частност кметството отговаряме само и единствено за урбанизираната част на населеното място, говорим за водните обекти. Извън регулацията на населеното място си отговаря държават. Това е важно да се знае, че ние не можем да вземем отношение по казуса самостоятелно като община.

Комисията обиколи трасето и установи, че има компрометиран участък.

Петър Петков - кмет на с. Ребърково
Но се пое ангажимент и се подписа протокол, в който задължават фирмата, която извършва строителните работи след приключване на участъка да си вкарат техника и да чистят коритото. 

Кметът изрази увереност, че всичко ще бъде отстранено от строителната фирма. А опасенията на жителите на Ребърково са, че може да се повтори бедствието от лятото, когато заради проливните дъждове, реката излезе от коритото си, заля част от селото и нанесе сериозни щети.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите