Скейт фестивал „За театъра“

  12 Септември 2023, 20:10     

За втори път скейт общността във Враца имаше официално възможност да се събере и да се наслади на много тематична музика и интересни занимания. Тази година фестивалът бе под надслов „За театъра“ и бе организиран съвместно с Младежки център - Враца. Събитието имаше специално послание към всички млади хора, занимаващи се с екстремни спортове в градска среда.

 

Владимир Митанкин – зам.-председател на Сдружение "Карай сега"

За втори път провеждаме скейт ивент тука, като тая година е насочен към превантивни мерки относно грозни драсканици и рисунки, въобще изобщо вандализъм върху сградата на Театъра и прилежащото й пространство. 

 

Апелът на организаторите бе да се запази чисто пространството пред Драматично-кукления театър за да няма бъдещи вандалски прояви.

 

Владимир Манолов – председател на Сдружение "Карай сега"

Идеята ни е да активираме по всякакъв начин младата общност да проявят малко разбиране и малко съдействие в това да опазим този културен паметник и това място, на което от 20 години се практикуват алтернативни спортове. И не искаме да свързват тази култура на алтернативните спортове с вандалщини и драсканици.

 

Скейт културата не е свързана с разрушение, а с уважение и отговорност към местата, където този спорт се практикува, категорични са от Сдружение "Карай сега". 

 

Тихомир Машов – експерт към Младежки център - Враца

 Всеки един град има нуждата от такава алтернативна и субкултура, защото тя поражда готини хора с различно мислене. Винаги е хубаво да има хора с различно мислене, още повече, че скейт обществото, изобщо тази култура е наистина хубаво да я има всеки град. Хората не бива да съдят това, че, виждаш ли, хората, които практикуват карането на скейтборд, ролери, тротинетки ако щеш, вече както е модерно, велосипеди, байкове и т.н. те драскат. Всъщност, хората, които драскат, са си определени хора. 

От Сдружението поставиха и специални стикери с оригинално послание, които да фокусират вниманието върху опазването на сградата на врачанския театър и пространството около него.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите