Ремонтират две професионални гимназии в Монтана

  12 Септември 2023, 19:45     

Започва мащабен ремонт в две професионални гимназии в Монтана. За целта учебните занятия на учениците ще бъдат изместени в други училища.
 

Трайка Трайкова, началник РУО - Монтана
Това са Проф. гимназия по строителство, архитектура  и компютърни  науки и Професионалната гимназия по техника и електротехника.


Усилена подготовка тече на помещенията в двете учебни заведения, които ще поемат новите гимназисти. Занятията ще се провеждат в следобедните часове, т.к. преди обяд ще се обучават децата от училището – домакин. Ремонтните дейности  са финансирани по ОП ”Региони в растеж” и трябва да приключат до края на месец ноември.
 

Трайка Трайкова, началник РУО - Монтана
Създадена е организация за преместване на учениците и на персонала в други училища. ПГСАКН  в сградата на Шесто средно училище, а ПГТЕ - в Пето основно училища + На 15 септември, новата учебна година ще се открие в самите училища.


Тази година в класните стаи в Монтанско ще влязат 11 560 ученици, или това е около 6 паралелки по-малко деца от изминалата година.

Трайка Трайкова, началник РУО – Монтана
Хубавото е, че първокласниците се увеличават от 890 миналата година на 953.


На прага на новата учебна година, все още продължават и назначенията на учителите, допълниха още от образователната институция.
 


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023   



 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите