Размяна на обиди доведе до наказания за депутати

  26 Април 2023, 16:02     

 

Размяна на остри реплики в парламентарна зала донесе наказания за депутатите Костадин Костадинов и Манол Пейков. Напрежението започна с обсъждането на идеята за комисия по семейните политики. В предложението, което е на ПП-ДБ, от групата на „Възраждане“ видяха защита на НПО интереси. 

Явор Божанков - народен представител - ПП-ДБ

"Не знам "Възраждане" кога всъщност са против НПО-тата и когато ги дразнят. Когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от "лоши" западни компании или по принцип не им харесват НПО-тата".

 Костадин Костадинов - народен представител ПП "Възраждане"

"Не бива да допускаме тази трибуна тук да става място за изява на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация... Не позволявайте на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация, да  превръщаме това място тук в клоака, в позорище, в място, което да служи за присмех и за подигравка. Това е Народното събрание и тука трябва да се коват закони. Защото, ако почнем да си говорим така, аз мога да говоря за коалиция "Сорос-Донос" от днес до края на света...Не бива да позволявате по никакъв начин такива субекти - пропаднали - да определят начина, по който НС да функционира".

Депутатът от "Продължаваме промяната" - Демократична България" Манол Пейков също се включи с морална лекция в размяната на обиди.

Манол Пейков - народен представител - ПП-ДБ

"Не е цивилизовано да си говорим по тоя начин. Г-н Костадинов, вие се опитвате да нормализирате език, който е неприемлив в публичното пространство. Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано и уважително към вас. Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение, аз винаги мога да ви назова "Коцето Късопишков" - ъъ имам предвид човек, който пише с къси букви, нали. Въображението ми е безкрайно".

 Костадин Костадинов - народен представител - ПП "Възраждане"

"Не бива да допускате, уважаеми г-н председател, простащината на "Доносническа България" да надделява и да определя начина по който звучи в обществото Народното събрание. Тука горе имаше един балкон пълен с деца. Тези деца слушаха просташки изказвания от един простак. От един типичен доносник! И всичко това нещо не носи абсолютно нищо полезно за нашата страна. Аз нямам нищо против - в разговорите, помежду си, ние можем да се наричаме всякак. Но тук, от тази трибуна, трябва да се спазва някакъв тон... И когато видите представители на утайката на българската политика - "Доносническа България" да се опитват да задават просташки тон, държейки се просташки, включително и в момента, г-н председател, направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото иначе ще изхвърлим утайката ние. И няма въобще да се колебаем следващия път."

Така градусът на емоциите беше потушен с 10 минутна пауза от Росен Желязков, който наложи наложи и забележки на Костадинов и Пейков. След почивката депутатите започнаха работа по същество. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите