Пуснаха пътния възел при Ребърково - АПИ: Няма виновни за забавянето

  13 Март 2024, 16:03     

До час пускат за движение пътният възел при мездренското село Ребърково. Това потвърдиха от АПИ, които тази сутрин бяха на кръговото кръстовище и вече премахваха купчините чакъл, които преграждаха пътя в района. Поставят се временни пътни знаци, а до края на седмицата ще бъдат поставени и постоянните. Припомняме, че този пътен възел трябваше да бъде отворен още преди два дни, а това разгневи местните хора и тази сутрин се събраха на кръговото кръстовище.

Точно в 8.00 ч. мездренското село Ребърково трябваше да бъде свързано с главния път Е 79. Уви за пореден път обещанието не беше спазено от АПИ. 

Мариян Коцев - жител на с. Ребърково:
Гледам тръби тия за знаците, вчера ги нямаше, сигурно са ги набили вчера и гледам, че разриват баластрата, би трябвало да го отворят до утре.

Илиян Николов - жител на с. Ребърково:
Всеки ден сме в очакване за пътя, но той не се отваря. Нито ще направят обходните маршрути, нито ще отворят този път. Може да го отворят, но април месец чакаме пак затваряне, дано да е в началото на месеца, да не се радваме много на това трасе. Работят машини в момента, може и подготвят  трасето да се пусне, но не се знае, всеки ден е с утрешна дата, за друденшна дата.

30 минути по-късно в района се събраха жители на селата Ребърково, Зверино, Игнатица и Оселна, т.к. по думите им никой не ги информира кога ще бъде отворен пътя за движение. 

Цветан Иванов - жител на с. Игнатица:
Последното уверение е от снощи, че пътят ще бъде отворен, доколкото виждам все още не е отворен. Тази сутрин трябваше вече да може да се минава по пътя. Ние сме тук за да попитаме АПИ "какво направиха за тия дни от както е пуснато другото движение", щото на това кръгово движение не е пипнато нищо. Ние сме тука да попитаме защо нищо не се работи  и никой нищо не прави. Ако е въпросът само за един подпис, вадиш химикалката, правиш подписа и нещата се оправят.

Георги Томов - жител на с. Зверино:
Цялото население на община Мездра страда от тая работа. Повече от месец е отворено движението отгоре, но това население има прилежащи около 10 села и повече. Ежедневно имат нужда от община, данъчни служби, банки, офиси, училища. Просто това безобразие не може да продължава повече, крайно време е да се отвори този път. Да ен говорим, че над година пътуваме през стария път на Крета, който трябваше поне да бъде асфалтиран, макар и тесен, да не си чупим колите. Първо се прави обходен път, тогава се затваря другия.

А в социалната мрежа шофьори се шегуваха, че пътният възел при Ребърково е отворен и срещу 20 лв. се преминава през насипианите купчини чакъл.

Хората постоянно чупят автомобилите си, заради изключителното разбития път през село Крета, който е обходен маршрут, заради строителните дейности на Е 79. 

Валери Павлов - жител на с. Оселна:
Имам фактура в жабката, на три години джип смених амортисьори, купени от Враца от сервиз и в сервиз смених амортисьорите. Ако смятате, че на три години кола е нормално да смениш амортисьори съм съгласен. Няма откъде няма друг път, налага се за лекарства, до пазар, до общината. Е как да минем през тоя път, като той е целия в ровини. Всичко това е на нашия гръб, плащаме си винетки и пътни такси, но не получаваме това за което плащаме. Тоя път - 5 км е отвратителен.

Кметовете на селата също бяха на терен.

Петър Петков - кмет на с. Ребърково:
Чакаме представител на АПИ от високо ниво, при което ще бъде сигнализирано на органите на КАТ, да дойдат да регулират движението докато се сложат знаците.

Стоян Петров - кмет на с. Зверино:
Като и най-много се интересуваме нали като пуснат тук движението  да се асфалтира Крета, което пак е един апел към АПИ да вземат отговорност върху това нещо.

А според АПИ никой няма вина, че трасето остана затворено над 20 дни, след пускането на главния път. А причините били:

Даниел Иваничков - представител на АПИ:
Документални и чисто организационни, няма виновен, не сме предвидили да държим възела излишно затворен  и хората да не могат да го ползват, а ние да имаме един чисто нов затворен възел. Пускаме движението на оранжеви табели, с ограничение на скоростта 30 км/ч и указателни стрелки на оранжев фон, временна организация. Така, че след обяд може спокойно да се ползва този възел.

Иваничков допълни, още, че до петък ще монтират и постоянните знаци, които са към изпълнението на обекта, като това няма да доведе до допълнително спиране на движението.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите