Професионално ориентиране: Представиха възможностите за образование в Монтана

  17 Април 2024, 18:27     

Интересът на учениците към проведения миналата година форум провокира организаторите от РУО и Дома на науката и техниката, да поканят тази година освен гимназисти и ученици от прогимназиалния етап.

Трайка Трайкова, началник на РУО – Монтана
Този форум е по-мащабен, обхваща по-голям брой дейности и всичко това, за да могат децата да имат избор и да се насочат към професията която най-много им подхожда и която с най-голямо желание биха изпълнявали.

Тази година участват не само седмокласници, но и ученици от 5 и 6 клас. Кристияна, Симона и Рая решиха да присъстват, заедно с учителката си по информационни технологии.

Иванка Славейкова, учител в 6-то СУ“Отец Паисий“
В момента се информират децата, това е първата им среща, първото им участие в такъв форум и се информират за специалностите, които се предлагат след 7 клас.

Седмокласниците вече избират училища и специалности, в които да продължат обучението си. Интересите им са разнообразни, приличат си само по това, че всички харесват IT технологиите и компютърната графика.

Георги Димитров, ученик
Това ми харесва, просто ми харесва.

Денислав Стефанов, ученик
Обичам със спорт да се занимавам, като професия искам да бъда треньор на малки деца , също и с компютърна графика да се занимавам.

Форумът е двудневен, като гимназистите ще имат възможността да посетят и няколко производствени предприятия в Монтана.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите