Признание - млад фермер с признание от конкурс

  09 Октомври 2023, 14:25     

27 - годишния животновъд преодолява конкуренция от над 160 участници в това издание  на конкурса. 


Спиридон Стоянов, фермер 
"Животните ни бяха отличени с това, че журито намери най - голяма типичност в тях в тая сфера, в която участвахме. Участвахме и с два коня от породата дунавски коне, които бяха също отличени с първо място от министъра". 

 

За да се стигне до тук обаче са нужни много труд и постоянство, категоричен е Спиридон. При него я има и огромната любов към животните.

 

Спиридон Стоянов, фермер 
"Меракът си е мерак и няма как да избяга от теб. Трудно е, не е лесно, не е и масово срещано от младите хора да се занимават с това защото животните не са нещо просто. Напротив, труда е много голям, всекидневна работа, делник - празник, трябва да си винга сред тях защото защото живота иска своето". 

 

Сега Спиридон работи по най - голямата си цел, да направи собствен бранд за млечни продукти, но първо трябва държавата трябва да реши проблема с вноса от чужбина за да не се пренебрегват българските продукти. 

 

Спиридон Стоянов, фермер 
"Масово се вкарват сухи млека от чужбина, които нашите мандри ги използват. Нашето мляко българското никой не го търси или ако го търси те се подиграват с труда ни". 

 

Към момента изкупната цена на овчето мляко от производител била малко над 1 лев за литър. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите