Приеха бюджета на Монтана: През 2024 г общината ще харчи над 100 милиона лева

  15 Февруари 2024, 19:42     

Приеха бюджета на Монтана
През 2024 г общината ще харчи над 100 милиона лева

БЛАНК:
С 30  гласа „за” и нито един „против” бе приет бюджета на община Монтана за 2024 година. Трима от съветниците на "Възраждане" гласуваха „въздържал се”.  С общо 83 млн лева държавна субсидия и собствени приходи ще разполага общината тази година. Към тази сума се добавят  още близо 23 млн, които местната администрация ще получи по различни европрограми. И още: С проекти на стойност 40 млн. лева за ремонти и развитие на инфраструктурата, общината кандидатства за финансиране от държавата.

ВИДЕО:
/Атмосфера – гласуване, аплодисменти/

СХР: Иво Иванов, председател на Общински съвет, Монтана
Феноменално представяне на всички, страшно много усилия ни струва това нещо, но сме спазили всички процедури, провели сме диалог за първи път толкова много предложения се гласуват. Постигнахме уникален тон, толерантност..

СХР:Александър Димитров, общински съветник от „Възраждане”
Въздържахме се , защото има раздели от бюджета с които сме съгласни,  за други имаме забележки, имаме критики към продажбата на общински имоти смятаме, че общинското имущество трябва да се увеличава, а не да се разпродава и да се ползва в полза на общината. Имаме забележки към проекти, по които  е кандидатствала нашата община за отпускане на средства от държавния бюджет, други общини са получили повече пари.

ВИДЕО:
Над 200 предложения от съветници, партии и граждани са обсъдени по време на подготовката на бюджета. Сред приетите е и това за подобряване на сигурността на хората в селата.

СХР: Валери Спасов, общински съветник от „Продължаваме промяната”
Моето предложение бе да бъдат поставени камери за видеонаблюдение на вход – изхода на всички села, това би било полезно на всички правоохранителни органи, да се следи трафика това би било в помощ и на полицията и на всички правоохранителни органи.

СХР:Златко Живков, кмет на Монтана
Силно се надявам това да е първата година от този мандат, в която да сложим началото на новите посоки за развитие на общината.

ВИДЕО:
Гласуваният от общинския съвет бюджет трябва да бъде представен в Министерството на финансите, за да влезе в сила.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите