ППМГ откри новата учебна година - Т. Василева: "Първи по успех във Врачанско"

  15 Септември 2023, 19:56     

Около 700 ученици прекрачиха прага на Математическата гимназия във Враца. Тържествената програма започна с посрещане на училищното знаме и химна на България в спортната зала на гимназията.

 

По традиция на първия учебен бяха отличени изявени възпитаници с приз "Ученик на годината". Росица бе една от тях за своите високи резултати на състезание по химия в Банско. Тя сподели, че вече е избрала е своя път и само след няколко месеца се насочва към медицината.

Росица Манева - 12 клас
Чувството е неописуемо и вълнуващо както всяка година и обсъждаме как ще останем същия задружен  клас дори и след като завършим. 

Деян е специалност "приложен програмист", но е няколко кратен медалист в леката атлетика, за което бе награден от учебното заведение.

Деян Цветанов - 9 клас 
Този сезон спечелих три златни медала от европейско първенство за деца и три национални титли на националното под 16 г. с много добри резултати, много близки до националните рекорди и съм много доволен от случилото се. 

 

Директорът на гимназията поздрави всички присъстващи и пожела успехите на учениците да се множат. 

Татяна Василева - дир. на ППМГ "Акад. Ив. Ценов", Враца
15-ти септември е и новата страница в живота ни и специален празник за всеки от нас, вълнуващо начало за нови предизвикателства и възможности. Скъпи ученици пожелавам Ви да бъдете любознателни, целеустремени и упорити. Вие сте тук за да преследвате своите мечти и амбиции. Доказателство за това, че сме можещи и подготвени са поредните успехи през изминалата учебна година на областно и национално ниво. Аплодисменти за това, че сте първи по успех в цялата област във всички дисциплини.

Василева припомни и призовите места от миналата година.

Татяна Василева - дир. на ППМГ "Акад. Ив. Ценов", Враца
Най-високите ни резулатти, най-голяма радост ни донесоха нашите 12-ници, които от 962 училища в страната се класираха на 26 -то място на ДЗИ по БЕЛ. И нека всички вие в тази зала умножаваме и постигате още по-високи резултати и успехи. На добър час на всички!


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите