Подкрепа за Калин - благотворителна кампания за младеж от Враца

  27 Октомври 2022, 19:22     

Мащабна благотворителна кампания в помощ на 19-годишният Калин организират младежи от Враца. Момчето от около месец се бори с коварното заболяване левкемия. За лечението му са нужни финансови средства непосилни за семейството му. Така роднини и приятели на Калин решават да се обединят, за да съберат необходимата сума за операция в Турция.

 Ивелина Стоянова – организатор:

 Нужните средства за трансплантацията на костния мозък са около 100 хил. долара . А до момента сме събрали около 40 хил. лв. 

Ивелина е един от доброволците, които се заемат с благотворителната кампания. В нея, чрез поставянето на кутии за дарения, се включват редица врачански училища и търговски обекти на територията на града и извън него.

Валентин Иванов – брат на Калин:

 Кутиите са над 120, почти във всички у-ща в гр. Враца, има и както други хора са позволили да сложим кутии в техните магазини и… помагат. 

 Ивелина Стоянова – организатор:

Като има и извън Враца – в Мездра, в Ботевград, Видин мисля че имаше също кутия. В Криводол също има няколко кутии поставени. 

Едно от училищата, което подема инициативата за събиране на средства е професионална техническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ Враца, чийто бивш възпитаник е Калин.

Катина Йотова – учител в ПТГ „Н. Й. Вапцаров“:

 Когато разбрахме, че той има проблем, това беше повода веднага да откликнем. Направихме тази дарителска кутия, говорим с учениците. Включвали сме се и в други кампании, това не е първото наше участие. Така че нашите деца са свикнали да бъдат съпричастни - и сега също са съпричастни. Тези, които го познават, които си го спомнят, имат конкретни, нали, причини да се включат. На другите говорим, че той е просто един като всички тях. / Ние всички трябва да бъдем хора. Затова държим на това нещо… на тази доброта. 

Освен поставените дарителски кутии, кампанията за набиране на средства предвижда и специален благотворителен концерт.

 Ивелина Стоянова – организатор

Организацията по благотворителния концерт стартира още преди обществото да разбере реално, нали, че Калин има здравословни проблеми. Аз говорих с майка му, тъй като сме колежки с нея и й предложих идеята да организирам благотворителен концерт, като напълно сама съм поела тази инициатива.  Сама съм си потърсила всички изпълнители, за което им благодаря, че се включиха в концерта. 

 Организаторите са създали и фейсбук-група, където публикуват актуална информация за хода на кампанията.

Ивелина Стоянова – организатор на концерта:

Желаещите да помогнат, които искат, нали, да се включат, могат да го направят във фейсбук-страницата „Да помогнем на Калин“. Там качваме всяка информация относно неговото лечение, как протича, колко пари сме събрали до момента…Там има и търговските обекти, в които могат хората да дарят средства.

Благотворителният концерт в подкрепа на Калин ще се състои на 7 ноември от 18:00 ч. в Читалище Развитие във Враца. Входът за събитието ще бъде събиран отново чрез кутия за дарения.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите