По Ваш сигнал: Мръсен въздух заради строителни камиони

  09 Февруари 2024, 18:49     

Продължаваме с тема по Ваш сигнал. Жители на Мездра се оплакаха от силно замърсени улици. Камионите, които преминават заради строежа за скоростния път в участъка Мездра - Лютидол, вдигат огромен прах. Хората недоволстват, защото въздухът е изключително мръсен, децата не могат да излизат на открито, а автомобилите и дворовете са потънали в пепел. 

Автомобили, къщи и дворове са потънали в огромна пепел в Мездра. Всичко това е вследствие на ежедневното преминаване на тежкотоварни камиони, ангажирани с изграждането на скоростния път в участъка Мездра - Лютидол. Затова алармират жителите на един от кварталите в града. Хората се оплакват, че трудно се диша в района, заради замърсения въздух.

Николай Найденов - жител на Мездра:
Страшна работа е, няма ми го телефона да ви покажа все едно влизаш в някакъв тунел затънтен. Ей го е, е къде отива, вижте. Всеки ден няма събота, няма неделя. Сутринта от 4.00 часа тръгват и довечера 00.00 ч. спират.

Петър Луканов - жител на Мездра:
Погледни какво представляват колите, неговите, а моята, аз съм на 30 м отгоре, три пръста пепел им върху колата. Прането няма къде, вътре над печката.

Хората живеят така вече две години и се страхуват за здравето на децата си. Дори и в слънчево време няма деца, които да играят на открито в района, заради облаците от пепел.

Николай Найденов - жител на Мездра:
Няма дишане, децата с маски ги возим на училище и детска градина.

Петър Луканов - жител на Мездра:
Така е вече две години, откакто започнаха да копаят и да работят.

Николай Найденов - жител на Мездра:
Няма вода, няма миене, няма чистене.

Друг проблем е, че камионите се движат с висока скорост и без покривало на каросерията. За ситуацията е уведомен и кметът на Мездра Иван Аспарухов, но до този момент резултат няма.

Николай Найденов - жител на Мездра:
Кметът не обръща внимание, писахме два, три, четири пъти.

По думите на потърпевшите, улицата е била измита едва два пъти за две години.

 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите