Петър Волгин се срещна с граждани на Враца

  17 Май 2024, 10:57     

Националният интерес на страната ни и референдумът за запазване на българския лев са сред приоритетите за Петър Волгин в европарламента. Това заяви кандидатът за евродепутат на "Възраждане" на среща с членове и симпатизанти във Враца.

Петър Волгин – кандидат за член на ЕП на „Възраждане“

Едно от първите неща, които трябва да направим е да поискаме мнението на всички депутати в европарламента относно проваления референдум в България. Това, което депутатите ще направим - депутатите от "Възраждане" - е да помолим европарламента да вземе отношение по това наистина погазване на демокрацията каквото представляваше, направо убийството на референдума за запазване на българския лев. / А иначе, като цяло, като ръководна идея ще ни бъде запазването на българския национален интерес във всичките възможни измерения. 

Той подчерта и другите важни теми, по които ще работи като евродепутат.

Петър Волгин – кандидат за член на ЕП на „Възраждане“

Преди всичко да запазим единодушието при гласуването, когато става дума за важни решения, свързани с бъдещето на ЕС. / Другото, което е много важно е да се противопоставим на новия пакт за миграцията, защото той на практика ще наводни България с мигранти, както и да се противопоставим на крайностите на Зелената сделка, благодарение в кавички на която ние ще трябва да затваряме своите енергийни мощности и което ще означава хиляди хора и техните семейства да останат без доходи и без препитание. 

Волгин не одобрява политическата коректност на депутатите в Брюксел.

 Петър Волгин – кандидат за член на ЕП на „Възраждане“

Те са просто едни машинки там за генериране на съгласие. А аз искам да има хора, да има депутати със собствено мнение, със собствени възгледи, депутати, които да отстояват националните интереси на страната си, а не интересите на Брюксел. 

Журналистът е убеден, че групата на "Възраждане" в европарламента би могла да стане част и от по-голямо политическо семейство.

Петър Волгин – кандидат за член на ЕП на „Възраждане“

Ние ще говорим със всички тези партии, които, подобно на нас отстояват преди всичко националния интерес и отстояват интересите на своите държави. А, разбира се, бихме могли и да станем притегателен център за партии, които имат сходна с нашата програма. 

Според Волгин е задължително да има референдум и за членството на България в НАТО.

Петър Волгин – кандидат за член на ЕП на „Възраждане“

Защото ние виждаме, че България на практика вече 20 години българската армия става все по-зле въоръжена, все по-неокомплектована и все по-неспособна да защитава интересите на страната. Така че съвсем резонен става въпросът, след като сме членове на НАТО защо нашите отбранителни способности намаляват? 

„Възраждане“ е с №12 в бюлетината. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите