Откраднаха близо 70 хиляди лева в Гложене

  14 Август 2023, 16:18     


Кражба на близо 70 хиляди лева по време на бал в Гложене. Извършителят е разпознат като съсед на ограбените и вече е задържан. Всичко започва по време на шумно парти за завършването на сина Бонков.

И докато стотици празнували, този мъж се промъкнал в дома на семейство Бонкови и задигнал събраните пари от бала, които били оставени в кутия на спалнята на Ивайло. За кражбата обаче разбират часове по - късно. 

Ивайло Бонков
"Жена ми се е прибрала, това става към 10 часа, а кражбата става към 4 и половина, 5. И жена ми вика, айде излез сега ти малко с гостите, че аз да почина. И в момента в който се е опънала на спалнята ми казва, Ивчо ти ли прибра парите от бала. Какви пари викам аз? Не съм прибрал никакви пари".

Охранителните камери обаче са заснели извършителя. Той влиза в дома съвсем спокойно, а минути по - късно, го напуска. Семейството разпознава крадеца като техен  съсед.

Северина Манолова
"Постоянно ме поздравяваше, здравей комшийке - как си. Никога не съм очаквала, че този човек ще ме ограби.

Хората, които подкрепят ограбеното семейство твърдят, че крадеца се занимавал с рекет и вече получили заплахи с предупреждения да не се намесват.

Десислав, 
"С това се занимава, с рекети, грабежи. Но не говорим за грабежи от сто - двеста лева, говорим за хиляди. Отиват в казиното, харчат 50 - 100 хиляди и не им пука".

Бащата на сочения за извършител не отрича вината на сина си.

Анатоли Ангелов
"Пияни беха, мойто момче обича да пие. С алкохола го е направил, не е го направил например умишлено".

По случая до момента са задържани двама. Единият е синът на Анатоли, а другият се предполага, че по време на обира е бил на тържеството за да наблюдава какво се случва.Част от парите са върнати на семейство Бонкови, другата част обаче вече са похарчени.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите