Нередности в Горско стопанство "Мездра"? - "Възраждане" алармираха за нарушения в институцията

  05 Март 2024, 19:27     

За нередности в Държавно горско стопанство „Мездра“ алармираха от „Възраждане“.

Ивайло Папов - народен представител от "Възраждане"
До "Възраждане" пристигна сигнал, който иска да търси се справедливост за неща, които се случват в Държавно горско стопанство "Мездра". И насочени към човека, който управлява това ДГС доста години. Нашите юристи разглеждат много внимателно нещата, тъй като хората, които пишат сигнала, смятат, че години наред съответните органи не са вземани. Писали са и до КПКОНПИ, писали са и до Министерството на земеделието. 

От врачанската структура на партията заявиха, че тепърва ще проверяват предоставената им информация, за да подадат сигнали до съответните институции.

Ивайло Папов - народен представител от "Възраждане"
Дали наистина са правени пътища в гората, за да може да се сече, дали едни и същи фирми печелят търговете, които Държавно горско стопанство насрочва за продажба на дървесина. И след разглеждане, аз като народен представител ще внеса въпроси и питания до съответните министри, за да се проверят тези неща - има ли конфликт на интереси, няма ли, защо и по какви причини се случват нещата в Държавно горско стопанство "Мездра". 

Директорът на Горската служба в Мездра излезе със своя позиция по казуса и заяви, че подобен конфликт за първи път й се случва.

Евгения Христова - дир. ТП ДГС "Мездра"
Случващото се в последно време, разпространява се една информация, която е публично достъпна - публично достъпна за хора, които ги интересува. С което се цели злепоставяне ли, уронване на моето име ли, на институцията като Горското стопанство. Горското стопанство не е от вчера и аз по-скоро това го приемам като заплаха за мен и семейството ми, защото хората и човека, който седи зад тази информация, явно би искал да се случва нещо нерегламентирано и нещо некореспондирайки с правилата и дейностите в горските територии. 

Христова изтъкна, че работи в системата на горските стопанства от 25 години и за нея мнението на хората с които кореспондира е важно.

Евгения Христова - дир. ТП ДГС "Мездра"
В Горското работя от 1998 година. Не е вчера. Директор съм от 2008 г. Пак не е от вчера. Така че смело мога да кажа, че имам не лоша оценка - и външна, и самооценка като добър ръководител и администратор. Имам достатъчно компетентност, която да ми помага да водя някаква нормална комуникация с общински кметове - две общини са на територията на Горското стопанство. Може да се срещнете с общинските кметове и да получите мнение от тях. 41 населени места са с кметове. С 1500 ловци, физически лица, собственици на гори. От тези две общини смело мога да кажа, че доста хора ме познават в резултат на ангажиментите ми, служебни. 

Тя сподели, че има предположения кой е подателят на сигнала, но отказа да назове имена и го определи като "враг на българската гора", който искал да предизвика провокации, чрез клевети и лъжи. Христова е готова е и да търси правата си по съдебен ред.

Евгения Христова - дир. ТП ДГС "Мездра"
За мене хората или човекът, който седи зад тази информация е абсолютно арогантен, злобен, агресивен. И желанието му да определя правилата и да дерибейства в района, не отговарят на възрастта му и на социалното му положение в обществото. 

Директорът на Горското в Мездра допълни още, че по случая текат проверки и след като те приключат ще може да коментира по-подробно.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите