МС купува нова апаратура за обработка на кръвни проби

  16 Август 2023, 15:24     


Закупуването на нова, скъпа апаратура и нови лаборатории за изследване на кръвни проби за шофьорите подготвя правителството. Това съобщи премиерът Денков преди началото на заседанието на Министерски съвет.

Николай Денков – министър-председател
Целта е тези проби да излизат като резултат в рамките на до една седмица, каквато би била добрата практика. 


Кабинетът предприема новата стъпка срещу войната по пътищата, след промените в закона, които предвиждат по-строги наказания за злоупотребилите шофьори, включващи и отнемане на автомобила.

Николай Денков – министър-председател
В този контекст, решението на Народното събрание да отнема превозните средства, с които са извършени нарушения или след употреба на алкохол или употреба на наркотични вещества, е стъпка в правилната посока. 


Закупуването на нова, скъпа апаратура изисква определени процедури и ще отнеме време, подчерта премиера. И призова институциите да прилагат новия закон внимателно.

Николай Денков – министър-председател
до тогава, възлагам на министъра на вътрешните работи, съвместно с прокуратурата, да огледат внимателно правилата за прилагане на тези мерки, така както са приети в закона и да направят възможно най-добрата организация, така че хората, които са невинни да се чувстват спокойни по улиците, а тези, които правят нарушения, да знаят, че ще получат съответното наказание. 


България е в челните места по брой на тежки произшествия и убити на пътя, припомни Денков. Той заяви, че кабинетът ще направи всичко възможно новите мерки да бъдат въведени в практиката и да намалят рисковете от инциденти.
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите