Мистериозно ограждение предизвика обществен интерес

  23 Август 2023, 18:03     

Мистериозно ограден терен в местността "Хижата" във Враца предизвика обществен интерес и догадки в социалната мрежа. От дни в началото на горичката над паметника на „Вестителя“ кипят строителни дейности. 

Камелия Велкова - майка

Не смятам, че трябва да се нарушава природната среда, за да се направи нещо. Може да се направи по начин по който да не вреди на природата. Така че... не съм много ОК за това. 

Оказа се, че тайнственото съоръжение ще бъде площадка за разходка на домашни любимци.

 

Камелия Велкова - майка

Заради това, че има детска площадка, може би не е много удачно да се направи до нея, може би малко по-встрани от детските площи, но... не знам. Като цяло мястото... не смятам, че е добре. 

 

Цветан Стойчков – зам.-кмет на Община Враца

Причината е по искане на граждани, тъй като, знаете, на парка "Вестителя", т.нар. "Хижа" горе, в лятото масово горе играят както деца, така и хора развеждат своите домашни любимци. Поради многократни оплаквания към нас за обособяване на място за разходка на тези домашни любимци - и игра - ние взехме решение там да бъде обособено място, което място да бъде за разходка на домашни любимци. 

Заграждението вече е направено и предстои да се оборудва.

 

Цветан Стойчков – зам.-кмет на Община Враца

Вътре предстои да бъдат монтирани 4 или 5 - по спомен говоря - 5 броя пейки и съоръжения за игра на домашните любимци. Както на другите площадки за разходка на домашни любимци - подобни съоръжения. Те са съоръжения за забавление на животните тип тунели, тип съоръжения, които могат да ги прескачат, така че домашните любимци да имат и за тях някакво занимание. 

Това е третото място от подобен тип на територията на града. Площта му е от около 1300 кв. м.

 

Цветан Стойчков – зам.-кмет на Община Враца

Теренът горе е изцяло общински, общинска територия. Издадена е схема за поставяне от главния архитект, направено е заграждението в момента и предстои монтиране на съоръженията. 

 

Стойността на "кучешката" площадка е около 28 хил. лв. От местната администрация обещаха, че тя ще бъде открита и готова за ползване до началото на септември. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите