Изборите за кмет в Паволче и Лютиброд - къде ще има смесен вот?

  05 Март 2024, 14:44     

Броени дни остават до частичните избори във врачанските села Паволче и Лютиброд. На 10 март, тази неделя право да упражнят своя вот имат 540 души в Паволче.

Мария Попова - предс. на ОИК, Враца
По този брой е определена една секция, в която вече са назначени и членовете й. В същата секция ще бъде определена и една машина за гласуване. Няма да има подвижна секция, поради липса на такива заявления.

В борбата за кметския пост влизат трима кандидати, две жени и един мъж от три политически партии.

Мария Попова - предс. на ОИК, Враца
Едната от които е ПП ГЕРБ има свой кандидат, ПП БСП и ПП Възраждане. Казвам ги по реда в който те са се регистрирали в ОИК. Изцяло сме направили с Община Враца организацията на изборите да преминат спокойно. Не очакваме напрежение и много жалби и нарушения в изборния ден. Надяваме се да се изпълнят нашите очаквания и всичко да приключи спокойно и навреме.

Изборите за кмет на мездренското село Лютиброд ще се проведат в една избирателна секция в сградата на кметството. А право на глас на 10 март имат 234 души, като там вотът ще е само на хартия.

Пенка Петрова - предс. на ОИК, Мездра
От които 212 са по постоянен адрес и 22-ма по настоящ адрес. Само на хартия ще се гласува, т.к. избирателите са под 300 броя. Няма да има ПСИК, подвижна избирателна кутия, т.к. няма нито едно подадено заявление  със желание да се гласува по този начин.

В битката за кмет на Лютиброд влизат двама кандидати - мъж и жена.

Пенка Петрова - предс. на ОИК, Мездра
Единият кандидат е издигнат от ПП ГЕРБ, а другият от ПП Български възход. Очакваме и се надяваме да е спокоен деня, всичко е организирано както трябва.

Припомняме, че до частични избори в селата Паволче и Лютиброд се стигна, след като новоизбраният Георги Василев подаде оставка, заради влошеното му здравословно състояние. А този на Лютиброд почина в края на м.г. В Паволче изборите ще се проведат в салона на местното читалище, а в Лютиброд в сградата на кметството.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите