Изборен туризъм - полицаи проверяват къщи и пристройки за изборни туристи

  20 Октомври 2023, 15:09     

В проверките  ще участват и представители на общините. В началото на следващата седмица те трябва да представят резултатите на областния управител.

СХР: Ивайло Антонов, областен управител на Монтана
Като начало проверката ще бъде извършена от служителите на МВР. Надявам се проверката да приключи  в рамките на няколко дни, за да изготвим протоколите за резултатите от проверката и ще поканя кметовете, на чиято територия има незаконно регистрирани, да изготвят заповед за дерегистрация  на тези лица.

ВИДЕО:
Експертите ще проверяват имоти в рамките на три дни. 

СХР: Ивайло Антонов, областен управител на Монтана
Мисля си, че ако свършим тази проверка ще се включим в срока до изборите, за да може да бъдат дерегистрирани лицата, ако има нарушения . Иначе тази проверка се обезсмисля, ако я разбием във времето.

ВИДЕО:
От регистъра на ГРАО са извадени всички адреси, които светят в „червено”, или иначе казано - имотите които до скоро са били необитаеми, а сега са със седем или осем човека.  За разлика от предишни избори, когато имаше регистрации на по 40 души на адрес,  сега новорегистрираните са разпръснати по много адреси. Най-значително са увеличили населението си селата Сливовик, Кобиляк, Горна Лука и Долна Рикса.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите