Има ли решение? - 07.05.2024

  08 Май 2024, 14:40     

"Има ли решение?"

Кой е медицинският екип, придружил простреляното 2-годишно дете от Враца във военния хеликоптер до болница Пирогов? Разказваме за бързата колаборация със здравните власти и организацията по спасителния полет. Гост в студиото бе медицинската сестра Таня Гецковска, част от спешния екип.

Ще Ви покажем и мнението на най-малките, затова колко са опасни оръжията през погледа на децата и каква поука може да си извадим от тях за подобни нелепи инциденти, какъвто бе и този с простреляното дете в главата с въздушна пушка.

И още - ръководството на МБАЛ Враца се оплака от огромна такса за смет, включваща и данък сгради, която е в размер на 166 хил. лева за миналата година. Сумата е с 2/3 по-висока от тази на генерирания биологичен отпадък. За сравнение с друга областна болница, със сходен капацитет и дейности, каквато е тази в Кюстендиил - такса смет излиза около 35 хил. лева. Възниква въпросът кой и как определя такса за смет в община Враца. Има ли решение на поредния натрупан дълг от болницата. Отговорът потърсихме от общийсмкия съветник от ВМРО - БНД Красимир Богданов.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите