Финал на "Книжно лято"

  11 Август 2023, 17:16     

С много настроение, забавни занимания, раздаване на грамоти за участие и бал с маски приключи тазгодишната лятна програма за работа с деца към библиотеката на врачанското Читалище „Развитие“. Ежеседмичните дейности събраха десетки любознателни участници.

 

Божидар - 9 г.

На теб какво ти хареса най-много от занималнята?

Рисуването на главния герой от приказката и многото изненади, които ни подготвяха./

Боряна - 8 г.

Най-много ме впечатли това, че всички деца играхме отборно... Ще запомня това лято със тъкането в понеделник от Етнографския, с онова малко... с малко шалче, което бях изтъкала. 

Владислава Иванчева – гл. библиотекар в НЧ „Развитие – 1869“

Тази година нашата програма се казваше "Книжно лято" и в три дни от седмицата - понеделник, сряда и петък - в продължение на 6 седмици, се забавлявахме с различни образователни и забавни активности. 

 

Работилниците за деца в програмата бяха в партньорство с отдел „Етнография“ към врачанския музей. 

 

Владислава Иванчева – гл. библиотекар в НЧ „Развитие – 1869“

Беше магично, вълшебно и, така, през тази програма "Книжно лято" ни даде възможност да реализираме една от най-важните мисии на библиотеките в България, а тя е да приобщим децата към книгите и четенето от най-ранна детска възраст. Също така, децата разбраха, че библиотеката е място за срещи, запознанства и личностно развитие. 

Рая и Божидар 

Ще дойдете ли пак другото лято? - Задължително!   Да! 

 

Боряна - 8 г.

Ще дойда другото лято, няма да пропускам отново и ще идвам всеки път... Всяко лято ще идвам. 

 

А за следващата година екипът на читалищната библиотека предвижда занимателната програма за деца да продължи през цялото лято.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите