Деца от цяла България се запознаха с историята на града

  12 Юли 2023, 17:53     


Деца от цяла България се включиха в лекция на тема ''Враца от древността към бъдещето". Събитието е организирано от фондация "Развитие и интеграция" и е част от летен лагер за младежи с увреден слух. 

Силвана Павлова- основател на фондация "Развитие и интеграция"
Като цяло, идеята, както става ясно е интеграция, реална интеграция, която е и основна цел на нашата фондация. Ние успяхме да отидем вчера до Леденика, утре отиваме до връх Околчица. Музеите ви, които пък са на една крачка от хотела в които сме настанени, са уникални. Повярвайте, не ни стигна време, така че може би си оставяме и за следващия път някои от обектите. Това, което децата научиха са неща изключително важни за българщината, за това те да се чувстват едни достойни българи.   

20 са децата и младежите участващи в приключенския лагер. Към тях се присъединиха и гости от Враца.

Силвана Павлова- основател на фондация "Развитие и интеграция"
Освен нашите деца, които са конкретен брой, ние имаме и много гости. Оказа се и че в град Враца има дечица с увреден слух и те гостуват. Тук има деца, които с голяма любопитство подхождат към темите и комуникацията, което всъщност са най-важното.   

 

Мероприятието продължи с арт работилница, в която всяко дете отбеляза върху ръчно направена карта родните си места и техните културни и природни забележителности.  

 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите