Бойко Борисов се яви на разпит заради "Барселонагейт" и корупция

  25 Май 2023, 19:22     

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес беше привикан на разпит по две производства. Едното по скандала "Барселонагейт", а другото било за корупция, по което Борисов бил свидетел. Преди това народните представители напуснаха парламентарната зала и заседанието на народното събрание остана без кворум. Така на място пред прокуратурата се озоваха всички знакови лица на ГЕРБ и десетки симпатизанти от страната.

Менко Менков, адвокат на Борисов:
"Въпросите са същите, както преди 2 години, няма нищо различно. Рутинна процедура".

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ:
"Нищо няма да кажа повече. Благодаря за подкрепата, но депутатите ни да ходят да работят".

Даниел Митов, зам. председател на ГЕРБ:
" Тук сме, за да подкрепим лидера си. Не виждаме защо за пореден път се прокарват претоплени спекулации, които съставят шум в момента, в който се подготвя правителство и много сериозна правосъдна реформа. В един и същи ден и час Бойко Борисов е викан на две места. Това, което става все по-очевидно е, че това са опити да се осуети правосъдната реформа и съставянето на кабинет".

Томислав Дончев, зам. председател на ГЕРБ:
"Да демострираме решителност против опитите на някои институции да се месят в работата на Народното събрание. Защото ние имаме ясно офирмено мнозинство,което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде осуетено, да бъде превърнато в малцинство. И това не трябва да се позволява. Ще оказваме подкрепата си към него и несъгласието си към това, което се случва по всякакъав начин - в паламента, извън парламента - политиците са граждани с повишена мощност".

В понеделник от Софийската градска прокуратура разпространиха две съобщения, свързани с лидера на ГЕРБ. В първото се сочеше, че делото "Барселонагейт" не е "на трупчета", по него се работи и се правят преводи на множество документи от чужбина.  Във второто се цитираха новопостъпили сигнали, един от които е от гражданско сдружение и уличава за корупция и злоупотреба с власт. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите