Борисов се отказа от имунитета си

  05 Юли 2023, 16:07     


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се отказа от депутатския си имунитет месец след, като бившия главен прокурор Иван Гешев му го поиска заради разследването около "Барселонагейт". Новината съобщи самият Борисов в кулоарите на парламента.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ 
"Все пак аз съм Бойко Борисов, ще си дам имунитета, въпреки толкова очевидното направено от тогавашния главен прокурор срещу мен. Вярвам на българския съд и на българската прокуратура. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват и едните, и другите, решения".

От БСП разчетоха новината, като тяхна победа. 

Корнелия Нинова, председател на БСП 
"Видяха, че има внесена точка и тя е неизбежна в залата, че ще се гласува този имунитет и вероятно пред страха и позора, пред който ще бъде подложен, в крайна сметка е гласуван имунитета, Борисов си го даде. Той го даде под натиск и ние смятаме това за наш успех".

Десислава Атанасова, ГЕРБ - СДС
"След като 16 години не може да бие ГЕРБ на избори се стигна до ситуация, в която е с 20-ина народни представители в парламента - днес си е отбелязала победа. Не е работа на Корнелия Нинова да коментира бъдещи съдебни решения."

Радостин Василев, независим депутат 
"Един месец стои на първия чин като наказан, влиза първи в зала и изчаква НС да започне. Днес вече Ежко Бежко наостри бодлите и започва да бъде стария Борисов - арогантен, който търси сметка".

Според Делян Пеевски от ДПС темата с имунитета на Борисов е изчерпана. Междувременно днес отново се отложи срещата между управляващите партньори - незнайно докога.
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите