Без нощно дежурство в педиатрията

  12 Септември 2023, 19:37     


Без нощно дежурство в Детското отделение във врачанската многопрофилна болница. Така ще продължи дейността си педиатрията, до намирането на още медици.

д-р Ирена Мазнева - предс. на БЛС, Враца
Отделението ще работи с първа и втора смяна. няма да може да се работи с непрекъсната смяна. Когато има спешен прием на дете колегите ще работят на повикване, ще идват ще се осъществява прием. И другото е, че ние имаме уговорка с други лекари, работещи в неонатологичния сектор на АГО в МБАЛ Враца. те също ще могат да помагат да гледат децата  по време на техни нощни дежурства.


На този етап отделението ще работи с първо ниво на компетентност, което означава, че ще може да изпълнява само определен брой клинични пътеки. 

д-р Ирена Мазнева - предс. на БЛС, Враца
Не, че персоналът не е добре запознат как се лекуват тези неща, но по изискване нямаме право да работим по определени пътеки и за тези пътеки пациентите отново ще трябва да бъдат изпратени до болница с по-високо  ниво на компетентност, например в София.


Продължават преговорите за още медици, които да постъпят в детското отделение на врачанската многопрофилна болница. 

д-р Ирена Мазнева - предс. на БЛС, Враца
На базата на много усилия д-р Ценова е направила уговорките с д-р Йончева, Александров и колегата от София, която ще бъде шеф на отделението. Всички ние използваме лични и не толкова лични контакти за да намерим хора, които биха могли да работят. 


Най-големият проблем остава липсата на медицински специалисти, което във времето е наложило затварянето на различни отделения.

д-р Ирена Мазнева - предс. на БЛС, Враца
Така беше затворено инфекциозно и отделение във Враца. Не защото ние нямаме възможност или финансова или нещо друго, а защото няма лекари, които да работят. Проблемът с медицинските сестри също е много наболял.


Д-р Мазнева изрази надежда, че здравното министерство ще окаже помощ на врачанската болница в намирането на още кадри.
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите