Без кръвна проба - положителният резултат на д-р Димова остава загадка

  23 Януари 2023, 15:41     

Съвместната работа на властите по инцидента със загиналото 3 годишно дете в катастрофата край Враца коментираха от Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР. Д-р Димова е отказала категорично предложената й кръвна проба, потвърди старши комисар Цветко Нинов.

ст. комисар Цветко Нинов - директор на ОДМВР-Враца
Не е дала кръвна проба лекарката. Единствено на… ви казаха на дрегер за алкохол.
 

Владимир Сираков, окръжен прокурор на Враца
Ключовото в случая е, че е образувано досъдебно производство за причинената смърт на детето при настъпилото ПТП. Това е обект на разследване от Окръжна прокуратура – Враца. Това досъдебно производство. Тъй като много въпроси от ваши колеги има, по отношение на тази кръвна проба, ние сме възложили проверка на Медицински надзор. Който да извърши – то е по реда на Надзора -  в рамките на своите правомощия, да прецени какви са били действията - и да се даде заключение по отношение на дейността. 

Д-р Димова отхвърли обвиненията, че е била пияна. Тя е отказала кръвната проба, но се съгласила на такава с дрегер, защото била убедена, че не е пила алкохол. Няма обяснение обаче за положителния резултат. Но допуска, че той може да се е повлиял от лекарствата, които взима заради заболяванията си. Какво количество концентрат е нужно да изпие човек, за да покаже резултат от 1,44 промила, обаче, не може да се определи.

ст. комисар Цветко Нинов - директор на ОДМВР-Враца
Зависи от моментното състояние на човек. Зависи от килограми, от, нали, дали е имал някакво физическо натоварване.

На въпроса възможно ли е теста да бъде подменен или дрегера да не е отчел коректно пробата, комисар Нинов бе категоричен, че това е невъзможно. Той коментира лаконично и работата на органите по случая с пребития медик от Спешния център във Враца.

ст. комисар Цветко Нинов - директор на ОДМВР-Враца
Работиме по случая. Това, че сме задържали едно лице и работим в рамките на 24 часа не значи, че е извършител. Работата продължава, не сме се отказали, методично работиме. 

Припомняме, че тежката катастрофа, която отне живота на 3-годишният Бисер стана на 10 януари вечерта. Дни след инцидента бе нападнат медицински специалист от спешния център във Враца. Издирването на нападателя му продължава и към момента.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите