Протестиращи поискаха нов тип управление

  12 Ноември 2018, 20:20     0

Враца се присъедини към масовото недоволство на хората от над 30 града от страната, които излязоха от домовете си и се обявиха против непосилно високите цени на стоки и услуги от първа необходимост.  Хората поискаха от управляващите по-добър живот за тях и децата им. За близо два часа бе блокиран и трафика по гл. път Е79.

Близо 1000 врачани въстанаха против начина на управление на държавата. Какво накара хората отново да излязат от домовете си? Сред протестиращите имаше и много майки, дошли  с децата си. Протестиращите поискаха нов  тип управлението и безпартийна система. Някои от гражданите имаха идея и как би изглеждал един нов кабинет:

Автошествието преминаха по централните улици на Враца, след което колоната спря на гл.път Е-79 I блокира движението за близо 2 часа.  Там хората апелираха за промяна на статуквото, пяха Химна и танцуваха на емблематични възрожденски песни.

Тази неделя, 18-ти ноември на пл.Княз Александър I” в София ще се проведе Национално автошествие. В него ще се включат протестиращи от различни градове. Колоната от Враца ще тръгна в 12:00ч. от пространството пред Областна администрация като символ на държавата.