Опасна улица във Враца

  09 Ноември 2018, 20:42     0

9-ти ноември по обяд. Две коли се блъскат на оживената ул.”Екзарх Йосиф”. Едното превозно средство , шофирано от 21-годишен младеж се движело по ул.”Екзарх Йосиф”, а другото, управлявано от мъж над 65-годишна възраст, идвало от пресечка откъм Здравната каса. Ударът бил толкова силен, че идващата от второстепенната улица кола била пометена от движещата се по главната, в резултат на което се качила на тротоара и финиширала в близост до бетоново ограждение.
Свидетели разказаха, как се стигнало до катастрофата.
Младият водач не пожела да застане пред нашата камера. Неговият спътник обаче също разказа, че възрастният мъж не спазил ограничението на знака „Стоп”.
След катастрофата младежите слезли от автомобила си , огънали вратата на другата кола, за да извадят спътничката на възрастния водач. Извикали и линейка. Как реагирал обаче по-опитният шофьор?
Според свидетели на инцидента, пътниците в колата, идваща откъм Здравната каса са с леки наранявания.
Попитахме живеещите в района защо ежедневно на ул.”Екзарх Йосиф” стават ПТП-та?
Според 77-годишния Никола Пешев обаче причината за честите катастрофи е друга…
Как врачани виждат решението на проблема с честите ПТП-та на ул.”Екзарх Йосиф”?
От средата на септември до днес на ул.”Екзарх Йосиф” станаха други 2 инцидента. В единия загина 31-годишен моторист, а в другия бе блъсната 64-годишна жена на пешеходна пътека, като водачър напусна мястото на произшествието. В тези два случая и в днешната катастрофа единият от шофьорите на лек автомобил е на възраст над 65 години. Отново изниква въпроса”Трябва ли да има възрастово ограничение за водачите?