Мъж помогнал на бездомни животни е заплашен със съд

  07 Ноември 2018, 18:25     0

Огнян Станов е от хората, които не могат да останат безучастни към страданията на бездомните животни. Мъжът се грижи за беззащитни животни като в дома си има няколко кучета и котки. В края на октомври започва работа в цех, намиращ се на пътя Враца-Монтана. В района имало женско куче, което Огнян започнал да храни. След седмица то родило 4 малки и мъжът започнал да се грижи и в тях.  Пригодил място зад цеха. Послял от дрехите си, за да се топлят малките, а майката хранел. Междувременно публикувал информация за бездомните животни с цел да си намерят стопани.
Никой не се отзовал, включително и природозащитните организации, които били сезирани. От НПО Hope for animals отговорили, че скоро ще се свържат с мъжа. Межувремено обаче едно от кученцата починало, а майката изчезнала. Огнян и съпругата му положили усилия да я открият, но те не се увенчали с успех. За да запази живота и на останалите кученца,Огнян ги занесъл в приюта, за които организацията полага грижи.
Няколко дни, след като Огнян оставил кученцата в приюта на Hope for animals, разбрал че публикация в личен профил на една от доброволките в организацията обвинява него и съпругата му в нехуманно отношение.
Съпругата на Огнян се свързала с автора на публикацията…
След заплахата със съд, Огнян алармирал за проблема в една от групите за подаване на сигнали към община Враца.
Това не е първият случай, в който Огнян се сблъсква с НПО Hope for animals.
Според доброволците обаче историята с кученцата в различна…
Въпреки, че едно бездомните кученца починало, благодарение на грижите на доброволците, останалите са в добро състояние.
Дали Огнян Станов ще бъде подведен под отговорност и за какво-времето ще покаже. Мъжът обаче е категоричен, че това няма да го спре и ще продължи да полага грижи за бездомни животни.
 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатите