Заключени съблекални оставиха деца в дъжда

  03 Май 2023, 17:05     


Деца от няколко Видински футболни клуба са оставени часове наред да играят в проливен дъжд заради заключени съблекални на обновения спортен миникомплекс, който беше открит преди около шест месеца. За това алармират родители и треньори от Видин. Случката се разиграва на първи април по време на футболен турнир, където от кадрите, заснети от родителите на децата се вижда как дрехите им са хвърлени буквално на терена, а по време на почивките децата са били скривани в този този тунел. Владимир Велков, баща на едно от децата
"Много грозна и жалка постъпка. Да се заключат съблекалните и тоалетните, децата стояха под проливния дъжд, който не спря през цялото време. Ние сме родители и публика и нормално да стоим в такива условия, но те все пак са деца". 


Филипа Лозанова, майка на едно от децата 
" Стояхме си на дъжда. Освен, детето, което чакаше за да играе, с мен беше и по - малкото, което е последна група в детската градина. То бяха чадъри, то бяха якета, наведе се да си вдигне якето от земята но то беше по - мокро от него, нямаше нужда да го облича". 


Нелепата ситуация става публична преди около седмица след като Светослав Петков, който е треньор на един от клубовете разказва за нея в социалните мрежи. 

Светослав Петков, треньор на СК "Пегас - спорт" - Видин 
"Бях на път да разбия вратата на една от съблекалните само и само децата да влязат вътре. Родителите свалиха якетата си, дадоха чадъри и се крихме в тунела повече от един час защото г-н Марков настояваше да бъде изиграна една среща преди нашите мачове. Така се наложи нашите деца да изчакат един час да приключи срещата на открито". 


Иво Марков е председател на регионалната структура на БФС във Видин. Той е и пряк отговорник за стопанисването на въпросното съоръжение, което по думите на футболния съюз е предназначено да е в полза на децата на Видин. 


Георги Георгиев - Гонзо, БФС
"Това, че БФС в лицето на Борислав Михайлов помага за изграждането на подобни съоръжения защото за да има добър футбол трябва да има добри условия за практикуването му". 

 


Кой и как решава кога да работи съоръжението така и не стана ясно, защото опитите ни през целия ден да се свържем с председателя Марков останаха без успех. 

 


Светослав Петков, треньор на СК "Пегас - спорт" - Видин 
"Г-н Марков беше на терена, видя метеорологичните условия. За мое щастие имаше над 100 души родители, които видяха къде се беше скрил той в съблекалнята отсреща за да гледа футболната среща. На моя въпрос в личен разговор ми отговори, че никой не му е искал ключа от съблекалнята. Моят въпрос към него е трябва ли един родител да му се иска разрешение за да приберем 50 -60 деца на топло". 

 


След случката повечето от децата се разболели твърдят родителите, които вече са събрали над триста подписа и се канят да подадат жалба срещу Иво Марков в БФС. 

Ивайло Томов, баща на едно от децата 
" Не може деца 8 - 9 годишни да седят на дъжда, да са се завряли в онзи тунел като мишки и на никой да не му пука. Това е абсолютно недопустимо и несериозно и не трябва да се допуска". 


За случая вече е сезирана и община Видин, но от там все още няма реакция. Такава обаче имало от страна Марков. 

Светослав Петков, треньор на СК "Пегас - спорт" - Видин 
"Имам запис на разговор с г-н Марков, в който той ми казва, че аз съм никой, аз не решавам. Питам тогава защо той не реши да правим футбол в полза на децата". 

Миникоплексът е ремонтиран от БФС за сумата от 400 хиляди лева. Сега повечето клубове заплащат такси за да провеждат футболни срещи и тренировки. 
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите