Задържаха кмета на Малорад: Шофирал е след употреба на кокаин

  05 Юли 2024, 19:40     

Задържаха кмета на скандалното село Малорад Иво Иванов, заради шофиране след употреба на наркотици. Пробата се оказала положителна за кокаин. Според кмета отражение на теста са дали лекарствата, които приема, но е категоричен че му е скроен номер на политическа основа. Мирослава Георгиева работи по темата. 

Иво Иванов - кмет на с. Малорад:
Всичко е на политическа основа. Аз бях предупреден, че ми се готвят такива неща, политически за да могат да ме свалят от поста. Цялата община вече е за Възраждане, само аз съм от ДПС и аз съм им неудобен и в случая искат да ме махнат, затова се правят тези работи срещу мен.

Кметът на с. Малорад Иво Иванов е тръгнал снощи със съпругата си към Бяла Слатина. Още в селото ги спрял патрул за рутинна проверка и му взели проба за алкохол и наркотици. Пробата за алкохол е отрицателна, но не и тази за наркотици. Тестът е реагил на кокаин.

Иво Иванов - кмет на с. Малорад:
Само да обясня, че аз пия много хапчета и току що ги бях изпил и тръгнал да вечерям в Бяла Слатина. Аз исках да дам кръв за да мога да докажа дали е така или не.

Случаят коментира и вътрешният министър Калин Стоянов.

Калин Стоянов - министър на вътрешните работи:
При рутинна проверка от органите на МВР е тестван шофьор на автомобил, при което пробата му за наркотични вещества е положителна, конкретно за кокаин. Отнет е автомобила, лицето е задържано, характерно, че той е поискал и е дал кръвна проба, ще изчакаме резултатите.

Според местните хора положителният резултат е в следствие на лекарствата, които приема кметът, но не изключват възможността и да му е скроен номер от опонентите му. Иванов е втори мандат кмет на селото, издигнат от ДПС, а в първия мандат го издигна ГЕРБ. След случая с бачи Цено и новите избори за общински съветници, сега местният парламент в община Борован е на "Възраждане". 

жител на с. Малорад:
Може и да са му погодили не знам. Тука стават много неща къде не са редни ама…
Цветелин Христов - жител на с. Малорад:
Пие хапчета за сърце, възможно е от тях нещо да.
Силвия Симеонова - жител на с. Малорад:
Евентуално хапчетата са дали някакъв резултат че той е диабетик болен има и бай пас на сърцето. Мисля че това е на политическа основа и изборите които стават.

Кметът беше категоричен, че гонка с полицията не е имало. 

Иво Иванов - кмет на с. Малорад:
Подвеждат ме на политическа основа. Тук съм си не съм задържан, нищо не е станало, нишшо не е намерено, нито съм гонен, нито съм бягал. - Притесняваш ли се за семейството си? - притеснявам се да.

По случая е образувано производство, като разследването продължава.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите