Възраждане призова за висока избирателна активност

  20 Май 2024, 14:14     

"Висока избирателна активност на 9 юни, за да има българско, а не евроатлантическо правителство". Това заяви лидерът на "Възраждане" по време на среща с членове и симпатизанти във Враца.Костадин Костадинов - председател на "Възраждане"
Ние искаме едно единствено нещо и това е нашия приоритет - България  да е свободна, независима, обединена и благоденстваща държава. Това искаме и затова ще се борим и в 50-тия и във всички останали парламенти. И ако ние не получим достатъчно подкрепа за съставяне на правителство в следващото НС, тогава няма как работим с която и да е политическа сила, която не поставя българските национални интереси на първо място и ще работим за това да има нови предсрочни избори, дотогава, докато най-накрая имаме българско, а не евроатлантическо правителство, защото така повече не може да продължава.

На въпрос от граждани кое ще е първото нещо което ще направи "Възраждане", ако стане първа политическа сила, Костадинов отговори така:

Костадин Костадинов - председател на "Възраждане"
Прекратяване на договора за американската база. Знаете ли колко пари сме получили от НАТО за последните 20 години откакто сме член - нула. Има една клауза - при прекратяване на договора приемащата страна, щото ние сме приемаща, ние сме гостоприемника, а те са паразита, трябва да възстанови всички инвестиции които са направени от паразитиращата страна. В момента там кацат американски военни самолети и ние не знаем  какво носят. Те може да са донесли и ядрени бомби, ние не знаем, щото това е американска територия. България в момента има 4 американски анклава. В американските бази и български генерали нямат право да влизат. Най-интересното е, че като ги питаме от кого ни пазят - казват от Турция, ама нали Турция ни е съюзник?

Председателят на "Възраждане" увери, че ще бъде внесена петиция в Европейския парламент, заради решението на Българското правителство по отношение на референдума за запазване на българския лев. По отношение на Северозападния регион, който години наред е най-бедният в целия Европейски съюз и продължаващата демографската криза в страната ни, Костадинов акцентира, че има изход от ситуацията, т.к. "Възраждане" е разработила програма за демографската криза. 

Костадин Костадинов - председател на "Възраждане"
В бъдещето правителство трябва да има задължително Министерство на демографските проблеми, което да започне работа в посока максимално бързо разрешаване на демографските проблеми на страната, защото те се задълбочават. Ако ние не спасим българския Северозапад, това което виждаме във Видин, Враца и Монтана скоро ще се превърне в съдба за цяла България. Не е редно и нормално всички да плащаме едни и същи данъци, а пък да имаме различни услуги от страна на държавното управление и да получаваме и да получаваме различни заплати. Трябва да преговорим някои от условията за членство на България ЕС ако искаме тази демографска катастрофа да бъде преодолян, т.к. България се превърна в един суровинен придатък на ЕС и в донор на евтина работна ръка.

"Възраждане" е с номер 12 в бюлетината.
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите