Срещу войната по пътищата - обсъждат се законодателни промени и строги санкции

  11 Септември 2023, 19:52     

След вчерашния Национален протест правосъдният министър се срещна с близки на загинали при катастрофи на пътя. Почернените семейства поискаха по - строги наказания за убийците на децата им. 

Петя Иванова, майка на починало дете след ПТП
"Всяко едно министерство трябва да свърши неговата си част. Ние сме тук за да кажем къде са нашите проблеми, къде има най - голям проблем и къде системата не работи. След това експерти да се занимаят с това и да нямаме поредния Филип, който в 1 и 30 ще бъде погребан, да нямаме поредния Йордан, да нямаме и още и още множество случаи".

Атанас Славов, министър на правосъдието
"Обсъдихме с близките няколко теми, които са от компетентността на Министерството на правосъдието и други институции. Това са теми, свързани с бързината на наказателния процес, бързината на експертизите, размера на присъдите, отнемането на свидетелствата за управление на МПС и бързината на кръвните проби. По всички тези въпроси МП и другите отговорни институции ще обсъдят конкретни законодателни инициативи".

Правосъдният министър Атанас Славов коментира, че предшественикът му Крум Зарков е възложил анализ на тежките престъпления и се очаква той да бъде готов и представен през месец октомври. А протестиращите са готови, ако не бъдат чути, да организират всяка неделя национални протести за своите близки, които са загубили живота си на пътя.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите