Спокойно и без сериозни нарушения: Начало на изборния ден във Враца

  09 Юни 2024, 14:25     

Точно в 7:00 изборният ден във Врачанско започна. 

Подвижната секция, която ще обслужва адреси на хора от близките населени места и Враца тръгна от паркинга на общинската администрация. В Средно училище „Христо Ботев“ с отварянето на секциите вече имаше нетърпеливи да упражнят правото си на глас граждани. В сградата на учебното заведение на първия етаж бе определена и секция за гласуване на хора с увреждания, с необходимите указателни табели. В допълнителната секция в Дома за възрастни хора във Враца също имаше ранна активност.  Да видим 

Началото на изборния ден за Враца започна спокойно. Пред секциите в Средно у-ще "Хр. Ботев" вече имаше нетърпеливи да дадат своя вот избиратели. 

Иван Иванов:

В: Какво очаквате да се промени? - Да си дойде по-старото, къде беше. Тая промяна ми не харесва, къде дойде. - В: НЕ Ви харесва? - Да. - В: Защо? - Е... - В: Кое е по-доброто на старото? - Ми... при старото всичко си беше по-добре. Имаше стабилност, имаше спокойствие. Имаше просперитет, а сега...

Мария Аджемова от Враца също е от ранобудните избиратели. Тя е дала своя глас с машина.

Мария Аджемова:

Не мисля, че е сложно, никакъв проблем не беше за мен и всеки, който прояви малко желание и се съсредоточи може да го направи. Всички работим със джиесеми. 

Мария е категорична, че повече хора трябва да отидат днес до урните за да гласуват.

Мария Аджемова:

Ниската избирателна активност - това е всеизвестно - повече дял дава на твърдите ядра, а не бива да бъде така. Трябва да има по-голяма представителност. Това поне е сигурно, на този парламент. 

Началото на изборния ден не мина съвсем гладко за някои от секциите.

Рени Влахова - председател на СИК:

Имахме с втория гласуващ имахме лек проблем, че не можа да си отреже бюлетината. Но техническата поддръжка е на место, това се случи много бързо, отстраняване, нали, на повредата и всичко мина безпроблемно. Зависи коя секция как си е организирала нещата, нали, за да вървят след това без проблем. 

Ранна сутрешна активност имаше и в Дома за възрастни хора във Враца. В 113-та допълнителна секция, където се гласува само с хартия,  изборният ден стартира спокойно и нормално, заяви председателят на комисията.

 Мария Радина - председател на СИК:

 По списък са 40 души. До момента са гласували 20. Нямаме някакви особени проблеми. 

Възрастните хора имат някои затруднения с хартиения вот, но от комисията им съдействат.

Мария Радина - председател на СИК:

Не виждат сега в списъка кой къде ще се подпише, с линийката ние помагаме, нали, но това са дребни неща, които са допустими за тази възраст. 

По наблюдения на комисиите сред предпочитанията на гласуващите преобладава машинния вот.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите