След вота за местна власт „Възраждане“ представи новите си кметове и съветници във Враца

  14 Ноември 2023, 15:04     

На тези избори "Възраждане" участва в 9 общински листи и кандидати за кметове.

Ивайло Папов – народен представител от ПП “Възраждане“

В пет имаме резултати. В Борован имаме избран общински кмет и 6 общински съветници, както знаете. След това са резултатите на нашата група в Оряхово. Г-н Маринов остана втори в надпреварата за кмет и имаме трима общински съветници. Мездра, Враца и Козлодуй имат по двама общински съветници, като в община Мездра имаме и кмет на населено място. Във Враца също. В Мизия, за съжаление, там не успяхме да издигнем листа, но г-жа Демира Димитрова е нашият кмет, който спечели съвсем убедително още на първия тур. 

Участниците в местния парламент във Враца са Лилян Петков и Иво Иванов. Те вече положиха клетва на тържествената сесия миналата седмица. Папов направи и кратък анализ на резултатите от местния вот.

Ивайло Папов – народен представител от ПП “Възраждане“

Избрахме хора, в които да инвестираме време, с които да създадем нов политически елит, който да е политически елит на "Възраждане". Мисля, че можехме и по-добре, но видя се, че, явно още не сме дозрели за местните избори, които са трудни и са висш пилотаж в правенето на избори. 

Незадоволителният резултат Папов отдаде и на големият брой сбъркани бюлетини.

Ивайло Папов – народен представител от ПП “Възраждане“

Масово хората объркаха и писаха само преференции, изпуснаха да запишат партията, което доведе отново до големият брой невалидни. Област Враца се нареди в челниците за съжаление по тези резултати. 

Депутатът от "Възраждане" представи и политическата стратегия за участието на партията в местната власт.

Ивайло Папов – народен представител от ПП “Възраждане“

Общинските съветници и кметове на "Възраждане" ще се борят за подобряване на техните населени места. Няма да играят с договорки с партиите от "Сглобката". Ако всеки един от тях знае и се е наредил да участва в Сглобката, ние ще свалим политическото доверие от него веднага, на момента. И ви го казвам аз като областен координатор. Оттук-нататък трябва да се борим да се приемат максимално добри бюджети, които да разпределят парите не само в общинските центрове, а да стигнат и до малките населени места, като кметства. Трябва да се преборим за малки проекти, които могат да се реализират и да се помогне там, където наистина има възможност. 

От областната структура на "Възраждане" дават заявка, че ще подкрепят наистина добрите предложения, без толеранс към безпринципността и корупцията.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите