Скандал заради отложен ремонт - кметът на Чипровци в остър спор с АПИ

  11 Март 2024, 19:31     

Отсечката от 22 км Георги Дамяново – Дълги дел ще бъде проектирана, докато тази до Чипровци не е предвидена в програмата на АПИ. Това предизвика скандал по време на срещата с председателя на Агенцията  - Ясен Йорданов. 

Пламен Петков, кмет на Чипровци
Сега казвате друго, 10 - 24 за кога е?

Ясен Йорданов, председател на АПИ 
За тази година. 

Пламен Петков, кмет на Чипровци
Ами хайде гледайте и 10.22 да стане за тази година, по - натоварена е пет пъти от 10 - 24.

Златко Живков,кмет на Монтана  
Най-добре и двата да станат

Пламен Петков, кмет на Чипровци
Най-добре и двата, не мога да разбера, обяснете...

Ясен Йорданов, председател УС на АПИ
За основен ремонт става дума, не говорим за преасфалтиране, не говорим за кърпене на дупки, говорим за изцяло ново изпълнение на настилки, за отводняване...

Пламен Петков, кмет на Чипровци
Чао …    


Всъщност отсечката от 22 км от Георги Дамяново до граничното село Дълги дел не е ремонтирана от 60 години. В края на миналата година местните жители протестираха заради изключително лошото състояние на пътя. Недоволен от работата на агенцията се оказа и кметът на Монтана Златко Живков. 

Златко Живков, кмет на община Монтана 
Знам вредната работа на да плаща след 2 години закъснение. За поддръжки, за процедури и за всичко останало. Тогава, когато питам некой от тия. Вие ще косите, ще чистите ли, това републикански път, както единицитата, така 3 -112, така и другите. Те казват няма пари. Не може на 30 км да има пари, а в другата част да няма. Това е само за държавните пътища. Вие мислите ли, че така тия хора, могат да се оправят? 

Ясен Йорданов, председател УС на АПИ
"Пари има осигурени, това което липсва са договори в някои от случаите. Има извършени дейности от преди 2 години и все още не са приключили". 

От АПИ увериха, че тази година ще се инвестират средства и в почистването на банкети, канавки, ще се възстановяват на пътни  маркировки и предпазни съоръжения. А парите щели да дойдат от спестените за снегопочистване.  
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите