Р. Радев: "Как да свикам НС?" - "Едните се скриха във фейсбук, други по селата, трети в гората"

  12 Юни 2024, 18:39     

Задълбочен анализ на ниската избирателна активност да направят кандидатите от вота 2 в 1. Това очаква президентът Румен Радев.

Румен Радев - президент на Р България
Защо изгониха гражданите от урните, защо се стигна до тази дълбока пропаст между българите и политическите партии. Защото отказът на мнозинството български граждани да вземат участие в тези избори е ясен показател, че те не се идентифицират както с предизборните послания, с черния пиар който се разгърна активно в тази кампания.

Отговорността за развитието на държавата зависи единствено от партиите, които са спечелили вота, подчерта държавният глава. А на въпрос кога ще бъде свикано 50-тото народно събрание, Радев отговори така.

Румен Радев - президент на Р България
Как да го свикам, те едните лидери се скриха във фесбук, другите се разбягаха по селата, а трети хванаха гората. Чакам ги да се върнат.

Според президента провалът на политическите партии и изхабяването на политическия модел у нас тласкат все повече хора към наказателен вот и допълни, че всяка партия която прекрачи българския парламент тепърва трябва да разкрива и отстоява ролята и позициите си.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите