Пред образа на Кирил и Методий - директор танцува кючек с ученици

  05 Май 2023, 19:50     

Видеоклип с танцуващ директор на училище взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как директорът играе гюбек с ученичка в коридора на училището в Брусарци. Главните герои танцуват пред портрет на братята Кирил и Методий, а това разгневи хиляди в интернет.

 Според Асен Арсенов, клипът е записан по случай международния ден на Ромите.  В СУ "Христо Ботев" в Брусарци, повече от възпитаниците са именно от ромски произход. 

Асен Арсенов, директор на СУ "Христо Ботев" - Брусарци:
"Помолиха ме да ги поздравя с песен, понеже в училището имаме съобщаваща система и го пуснах. Излязох при децата за да ги поздравя. Всичко стана за около 40 секунди. Всеки може да прецени дали съм виновен. Аз не се чувствам виновен". 

Според директорът на учебното заведение разпространения клип има за цел да го дискредитира, тъй като отказал да се кандидатира за кмет на есен.

Асен Арсенов, директор на СУ "Христо Ботев" - Брусарци:
"Клиповете са два, другият е от преди 2 месеца... " 

Десетки застанаха в подкрепа на директорът на местното училище в Брусарци. 

Евгения, майка на ученик:
"Не съм очаквала, че чрез децата ще опитат да очернят този добър човек". 

 

Атанас, ученик в 12 клас в СУ "Христо Ботев" - Брусарци:
"Когато починаха родителите ми и остана сам, благодарение на г-н Арсенов успях да завърша като нормалните деца . Той ме приюти в неговия до, благодарение на него разбрах какво обич".

А заради сриване на имиджа на учебното заведение, директорът на училището в Брусарци заяви, че ще си потърси правата по съдебен ред.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите