Последно заседание на МС - отпускат над 770 млн. лв. за строителство на пътища

  01 Февруари 2023, 19:52     

На последната за своя мандат среща Министерския съвет реши да отпусне над 776 млн. лв. за поддръжка и строеж на пътища. Това бе съобщено от министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството:

 За зимното почистване са осигурени в момента за януари и февруари месец почти 158 милиона. Осигурени са 150 милиона за големите и важни инфраструктурни обекти в България, които знаете в момента, че се строят изключително интензивно. Осигурени са пари за вече завършеното строителство и въведено в експлоатация на част от автомагистрала „Хемус“, която между Белокопитово и Буховци. Осигурени са пари за един от лотовете, който е на участъка Видин-Ботевград. 

Очаква се в рамките на 3 месеца да бъде въведен в експлоатация и да бъде пуснат участък от около 7 километра, съобщи още министър Шишков.

Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството:

Осигурени са средства за укрепване свлачище на автомагистрала „Струма“. Знаете, питали сте ме доста пъти, свлачище, което е било установено през септември 2020-та година, в момента вече има изготвен проект за укрепване свлачището. С тази възможност може би ще дадеме – с финансирането на тези средства може би ще дадеме възможност в рамките също на около 3 месеца, да бъде пуснато движението в едната посока на автомагистрала „Струма“.

С 438 млн. лв. ще бъдат платени задължения за ремонти на пътища, възлагани в периода 2020 – началото на 2021 година.Регионалният министър посочи, че с взетите от служебния кабинет решения за финансиране на целия сектор, са изключително важни за развитието на инфраструктурата на част от магистралите в страната. A служебния премиер Гълъб Донев благодари на министрите си за това, че преди 6 месеца са приели да управляват страната, лишавайки се от правото си на лично спокойствие.

Гълъб Донев – служебен министър-председател на РБ:

А най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта във всеки миг. Държавата не е за частно ползване, а държавата е на хората. 

 

Към този момент единствения сигурен, който остава  в управлението на страната до следващите избори е именно Гълъб Донев. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите