Напрежение в Бяла Слатина - полицейски шеф блъсна лек автомобил

  17 Януари 2023, 19:21     

Шефът на полицията в Бяла Слатина блъсна автомобил на млад шофьор от града. Според МВР инцидентът е заради акция на полицията срещу наркоразпространението, а началникът на местното РПУ използвал нетрадиционният метод за да го спре. 

Хората обаче от ромската махала се оплакват, че са тероризирани от местната полиция от повече от година, включително и тази сутрин. 

Асен Асенов, жител на Бяла Слатина:
Към 10 часа от Враца пристига жандармерия, от полицията, тук в Бяла Слатина. Преровиха цялата къща и не намериха нищо. И накрая ме задържаха мен и ме пуснаха после. А сега преди малко пуснаха сестра ми, няма и 5 минути как си дойде. Задържаха я уж за наркотици. Пък то нямаше нищо. 

Според Асен Асенов, шефът на полицията в Бяла Слатина Деян Николовски действал тенденциозно, след като преди повече от година арестувал племеника му за притежание на наркотици. 

Асен Асенов, жител на Бяла Слатина:
Те така тука си обикаля из махалата всеки ден. Търси цигари, търси наркотици. Спира хората, проверява ги. Оня ден блъсна пък това момче. 

По наша информация блъснатия шофьор в петък не живее в ромската махала на Бяла Слатина. По случая вече са образувани две следствия. От областната дирекция на МВР във Враца отказаха официален коментар. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите